61 Unirii Boulevard, Bl. F3, Entrance 4, 2nd floor, Apt. 208, District 3, 030828, Bucharest

Avocati Decizia de invalidare ANRP

Care este legea care guverneaza in prezent finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate in mod abuziv in Romania?

Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania se aplica, potrivit dispozitiilor sale, acelor cererilor care au fost formulate si depuse, in termen legal, la entitatile investite de lege si care nu au fost solutionate pana la data intrarii in vigoare a acestei legi, precum si cauzelor in materia restituirii imobilelor preluate abuziv, aflate pe rolul instantelor.

Legea in cauza prevede faptul ca entitatile investite de lege in acest sens detin obligatia de a solutiona cererile formulate potrivit Legii nr. 10/2001 care au fost inregistrate si nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a legii nr. 165/2013, precum si obligatia de a emite o decizie de admitere sau de respingere a acestora.

Astfel, legea nr 165/2013 are ca scop solutionarea cererilor de restituire ramase nerezolvate, cereri care au fost formulate atat in baza legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, cat si a legii fondului funciar nr. 18/1991.

Ce reprezinta decizia de invalidare si care este organul care emite o astfel de decizie conform dispozitiilor legislative din Romania?

Aceste cereri de restituire ramase nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a legii nr. 165/2013 vor fi solutionate prin deciziile de invalidare emise de catre Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor, decizie care va anula practic masurile de acordare a despagubirilor pentru imobilele preluate in mod abuziv. Decizia de invalidare emisa de Comisia Nationala se motiveaza si se comunica titularilor si entitatilor investite de lege in termen de 60 de zile de la data emiterii.

Poate fi decizia de invalidare contestata? Daca da, care este termenul in care poate fi constestata aceasta decizie?

Decizia de invalidare emisa de Comisa Nationala pentru Compensarea Imobilelor poate fi contestata, conform legii nr. 165/2013, de catre persoana care se considera indreptatita, la sectia civila a tribunalului in a carui circumscriptie se afla sediul entitatii, in termen de cel mult 30 de zile de la data comunicarii deciziei de invalidare. Decizia de invalidare emisa de Comisia Nationala poate fi contestata prin intermediul avocatilor specializati in anularea deciziilor de invalidare emise de ANRP.

Intrucat contestarea deciziei de invalidare reprezinta ultima masura care mai poate fi luata intr-un dosar de restituire si compensare pentru imobilele preluate in mod abuziv, echipa noastra de avocati cu o experienta vasta in acest domeniu este dedicata oferirii solutiilor optime pentru problemele dumneavoastra, oferind consultanta juridica de specialitate si competenta, bazata pe ultimele modificari legislative in acest domeniu, precum si reprezentare in fata autoritatilor competente, astfel incat clientii nostri sa poata obtine finalizarea cu succes a acestui proces de despagubire pentru imobilele preluate in mod abuziv in Romania.

Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare privind deciziile de invalidare emise de ANRP. Avocatii din cadrul firmei de avocatura Darie, Manea & asociatii va stau la dispozitie pentru consultanta juridica.

Related content

Latest articles