61 Unirii Boulevard, Bl. F3, Entrance 4, 2nd floor, Apt. 208, District 3, 030828, Bucharest

Infiintare firma dezinsectie, dezinfectie si deratizare

 Doresc sa deschid propria afacere in domeniul dezinsectiei, deratizarii si dezinfectiei in Romania. Ce imi puteti spune despre procesul de infiintare a unei astfel de companii?

Infiintarea unei firme de dezinsectie, dezinfectie si deratizare presupune, in prima faza, indeplinirea demersurilor pentru constituirea si inregistrarea firmei la Registrul Comertului. Aceasta prima etapa presupune determinarea anumitor aspecte referitoare la viitoarea dvs. companie, si anume: stabilirea formei juridice a firmei, identificarea obiectului de activitate, stabilirea sediului social, incheierea actului constitutiv, obtinerea autorizatiilor specifice, precum si depunerea capitalului social.

Pentru ca dvs. sa dispuneti de toate informatiile necesare, nu ezitati sa consultati pagina noastra oficiala pentru o analiza detaliata a tuturor tipurilor de societati, in conformitate cu Legea nr. 31/1990 privind societatile. De asemenea,, echipa noastra de avocati detine o experienta vasta in domeniul dreptului comercial si va poate oferi consultanta juridica de specialitate in ceea ce priveste forma potrivita pe care o poate lua viitoarea dvs. firma.

Astfel, infiintarea unei firme de dezinsectie, dezinfectie si deratizare in Romania presupune mai intai efectuarea urmatoarelor operatiuni prealabile:

◦ cererea de verificare a disponibilitatii si/sau de rezervare a denumirii firmei – este recomandat sa alegeti trei variante de denumire a firmei de constructii, in ordinea preferintelor.

◦ determinarea obiectului de activitate al societatii – in acest caz, obiectul de activitate al firmei dumneavoastra se va referi la intreprinderea activitatilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, iar stabilirea acestui obiect de activitate trebuie realizat prin selectarea categoriilor de activitati incadrate de urmatoarele coduri CAEN in acest domeniu:

Grupa 812 Activitati de curatenie

8121 Activitati generale de curatenie a cladirilor

8122 Activitati specializate de curatenie

8129 Alte activitati de curatenie - dezinfectie, dezinsectie si deratizare (DDD)

◦ intocmirea actului constitutiv pentru determinarea aspectelor determinante ale firmei dumneavoastra, si anume: identificarea asociatilor, denumirea si sediul social, forma societatii, capitalul social, durata de functionare a societatii, cota fiecarui asociat al societatii privind pierderile si beneficiile, modul de dizolvare si de lichidare al firmei s.a.

Care sunt autorizatiile specifice care imi sunt necesare pentru infiintarea unei firme de dezinfectie, dezinsectie si deratizare in Romania?

Pentru infiintarea firmei dvs. in domeniul dezinfectiei, dezinsectiei si deratizarii, veti avea nevoie de obtinerea urmatoarelor autorizatii de la autoritatile competente:

◦ autorizare sanitar-veterinara din partea ANSVSA - Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor;

◦ Directia de Sanatate Publica din cadrul Ministerului Sanatatii – desi DSP nu elibereaza autorizatii in acest domeniu, aceasta Directie este informata in privinta infiintarii firmelor din acest domeniu de activitate, deplasandu-se la sediul acestora pentru a verifica si pentru a asigura buna functionare a spatiului respectiv si faptul ca sanatatea publica nu este pusa in pericol;

◦ aviz din partea ISU – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta;

◦ autorizatii in domeniul SSM – Sanatate si Securitate in Munca;

◦ autorizatie din partea Politiei Capiteli pentru utilizarea substantelor toxice;

◦ autorizarea sanitara a spatiului in care se depoziteaza materialele si substantele specifice;

◦ certificatul ISO, care impune si garanteaza atingerea anumitor standarde de catre intreprindere. In domeniul dezinsectiei, dezinfectiei si deratizarii, sunt recomandate urmatoarele certificari ISO: 9001 – garanteaza desfasurarea activitatii de catre firma in conformitate cu sisteme de calitate prevazute la nivel mondial, 14001 – garanteaza respectarea standardelor internationale in domeniul protectiei mediului, precum si OHSAS 18001 – priveste sanatatea si siguranta lucratorilor;

In cazul in care doriti mai multe informatii privind infiintarea unei firme de dezinsectie, dezinfectie si deratizare in Romania, echipa de avocati din cadrul Darie, Manea & asociatii va sta la dispozitie cu informatii complete si actualizate privind intregul proces de constituire, infiintare si inregistrare a unei firme de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, oferind in acelasi timp asistenta juridica si reprezentare in fata autoritatilor competente pentru obtinerea autorizatiilor necesare bunei desfasurari a activitatii viitoarei dumneavoastra firme. Apelati cu incredere la echipa noastra!

 

Related content

Latest articles