61 Unirii Boulevard, Bl. F3, Entrance 4, 2nd floor, Apt. 208, District 3, 030828, Bucharest

Cum se infiinteaza o reprezentanta in Romania

Reprezentanta - este o entitate juridico-economica care indeplineste functii de intermediere intre societatea care a constituit-o si partenerii externi ai acesteia.

Reprezentanta nu este subiect de drept distinct, neavand personalitate juridica si fiind dependenta economic fata de societatea care a constituit-o.

Intrebare: Care sunt actele necesare infiintarii unei reprezentante in Romania? Cabinetul Darie & Manea ne poate ajuta cu procesul de inregistrare a reprezentantei?

Raspuns: Desigur, dispunem ce unii dintre cei mai buni si experimentati avocati din Romania si oferim pachete de infiintare a firmelor. 

Dosarul ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului pentru infiintarea unei reprezentantae in Romania trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:     

- cerere de inregistrare;              

- hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor/decizia asociatului unic/decizia consiliului de administratie/directoratului, in cazul in care este abilitat in acest sens;

- dovezile privind sediile secundare;     

- daca este cazul, avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 230/2007;           

- dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale;               

- imputernicire avocatiala.

Intrebare: Avem o societate comerciala de cosmetice in Franta si am dori sa deschidem o reprezentanta in Romania. Ce putem face in acest caz?

Raspuns: Pentru ca societatile comerciale straine sa poata avea reprezentante in Romania, este necesara eliberarea unei autorizatii din partea Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania.

Pentru formularea cererii in vederea obtinerii acestei autorizatii sunt necesare urmatoarele:

1. atestat, in original, din partea Camerei de Comert si Industrie – Registru de Comert (din tara unde isi are sediul firma), care confirma existenta legala, obiectul de activitate si capitalul social al firmei straine;

2. certificat de bonitate, in original, eliberat de o banca comerciala prin care firma straina isi deruleaza operatiunile financiare;         

3. statut (sau memorandum de asociere), in copie, atestand forma de organizare si modul de functionare a firmei straine;               

4. imputernicire, in original, a sefului de reprezentanta eliberata de firma straina, autentificata de un jurist sau notar.

Se depune totodata şi un certificat eliberat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti – Serviciul Reprezentante Straine si Ambasade (in provincie, de la Administratia Financiara Judeteana), prin care se confirma achitarea taxei de functionare.

Darie & Manea va poate asista sau reprezenta, dupa caz, pe intreg parcursul procesului de autorizare si inregistrare a unei reprezentante in Romania. Avocatii nostri sunt gata sa va ajute in probleme de business. Sunati-ne pentru consultanta gratuita.

Related content

Latest articles