61 Unirii Boulevard, Bl. F3, Entrance 4, 2nd floor, Apt. 208, District 3, 030828, Bucharest

De ce este necesara notificarea inainte de litigiu

Notificarea legala care este trimisa inainte de a initia procedurile legale, este menita sa informeze cealalta parte privind intentiile tale. Sunt cazuri in care cealalta parte nu este constienta de ofensarea sau actiunile gresite catre tine. Asadar, notificarea legala ii face constienti de actele lor si de consecintele pe care le pot infrunta la tribunal.

Pentru a fii mai specific, notificarea legala reprezinta un avertisment scris care permita partii celelalte sa afle despre planul tau. Mai mult, venind din partea unui avocat, creeaza intelegere si claritate in mintea debitorului asupra faptului ca tu deja ai contactat un avocat si esti pregatit sa duci mai departe procesul in instanta impotriva lui, daca este necesar. Astfel, notificarea poate conduce la o intelegere amiabila care este mult mai eficienta decat o discutie verbala care poate degenera intr-o cearta fara nici un fel de concluzie.

Nu exista nimeni in aceasta lume care sa isi doreasca sa ajunga la tribunal, majoritatea oamenilor fiind terifiati de aceasta experienta, considerand ca este ultima solutie la care se poate recurge pentru a rezolva o anumita problema legala. Notificarea legala arata clar ca ti-ai pierdut rabdarea si ai eliminat tate variantele de solutionare ale recuperarii datoriilor. Mai mult, poate fi o varianta buna sa obtii rezultatele dorite, datorita posibilitatii ca debitorul sa scrie un raspuns legal care va servi ca si intelegere mutuala intre cele doua parti. De ce sa nu fac asta, cand este cea mai puternica unealta si costa mult mai putin decat un proces de litigatii. Costurile pot varia de la un avocat la altul, insa este cu siguranta mult mai eficient din punct de vedere al costurilor decat sa ajungi in sala de judecata.

Prin intermediul acestei notificari legale se elimina orice urma de indoiala legata de intentiile ambelor parti odata ce aceasta este primita iar debitorul trimite un raspuns. In cazul in care nu exista un raspuns, este foarte clar ca acuzatul nu a luat in serios notificarea, iar creditorul va initia procedurile legale. Notificarea reprezinta un inscris prin care creditorul il anunta pe debitor inainte sa intenteze procesul impotriva lui si poate fi atasat la documentele prezentate la tribunal, ca si proba in timpul litigarii.

Latest articles

Latest news