61 Unirii Boulevard, Bl. F3, Entrance 4, 2nd floor, Apt. 208, District 3, 030828, Bucharest

Press

Updated on Wednesday 02nd October 2019

Our law firm’s work has been featured in a number of articles. We list some of these below:

1. Popular European countries for business expansion

"For example, a European country that provides attractive policies for investments is Romania, a jurisdiction that is a member state of the European Union (EU) and which benefits from a strategic geographical position, with access to the Black Sea. One of the reasons for starting a business in Romania is that investors can obtain a tax deduction of 50% on the expenses related to investments in the field of research and development (R&D). Also, investors must consider that specific types of businesses (related to technology, science, R&D) can obtain relevant tax exemptions for a period of up to 10 years.(...)"

2. Popular European Jurisdictions for your Startup

"Romania: the process of company formation in Romania is advantageous, namely because of the low company costs and the low tax regime for selected business types.(...)"

3. 5 Low Tax Countries Perfect For Starting Your Business In

"Romania is one of the countries in Eastern Europe that offers a favorable taxation regime, particularly for micro-companies. The regular corporate income tax rate is 16%; however, qualifying micro-companies can be subject to lower rates of 3% and 1% depending on certain factors. Investors who open a company that qualifies as a microenterprise should know that the lowest rate applies to companies that have at least one employee and a maximum of nine. Romania has been recognized as the 38th most entrepreneurial country in the world, according to the CEOWORLD magazine Entrepreneurship Index, 2019.(...)"

4. Cristian Darie, Avocat Partener, Darie, Manea și Asociații: SRL-ul este preferat de majoritatea întreprinzătorilor

"SRL-ul este preferat de majoritatea întreprinzătorilor datorită, în primul rând, răspunderii limitate și a taxării mai scăzute. O altă deosebire între cele două tipuri de societăți este că la PFA e nevoie, de la înființare, de un sediu real. PFA nu se poate înființa la sediul societății de avocatură.(...)"

5. Cum sa iti recuperezi taxa auto de la ANAF

"Una dintre obligatiile fiscale ce au provocat multe dispute si polemici in societate, dar si o cheltuiala apreciabila cumparatorilor de masini la mana a doua a fost celebrul timbru de mediu, cunoscut mai simplu ca taxa auto.(...)"

6. Cum se incheie corect un contract de comodat

"Contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite un bun determinat, in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, cu obligatia ca aceasta sa il inapoieze comodantului.(...)"

7. Hartuirea la locul de munca. Cum se pot apara salariatii de abuzurile de la serviciu?

"Hartuirea la locul de munca poate imbraca mai multe forme, precum agresivitatea verbala, fizica, dar si izolarea sociala. Indiferent, insa, de cum se manifesta, hartuirea inseamna un comportament abuziv, care poate afecta salariatul, provocandu-i acestuia un stres psihic si emotional.(...)"

8. Tari europene atractive pentru antreprenori

"Romania - Cresterea economica a Romaniei este una dintre cele mai puternice din toata Europa: In perioada de patru ani 2018-2022 cresterea ar trebui sa se stabilizeze la +3,5 din PIB pe an. Forta de munca este calificata, cunoaste bine engleza si chiar astazi este posibil sa gasesti lucratori la costuri foarte mici in diverse sectoare.(...)"

9. Tari europene atractive pentru a extinde o afacere

"In acelasi top Forbes, Romania a urcat doua pozitii anul trecut, ocupand locul 43. Infiintarea unei firme in Romania se poate realiza in doar cateva zile cu ajutor specializat din partea unui birou de avocatura, de exemplu puteti apela la avocatii acestei firme de avocatura - http://www.rolegal.com.(...)"

 

 

 

Latest articles

Latest news